Gratis är alltid kul :))

Jag jobbar extra på Cervera en butik som säljer glas, porslin, hushållsprodukter och massor av fina saker bl.a
produkter från Eva Solo. För några veckor sedan hade vi en liten utbildning med en av deras säljare och innan han gick så berättade han att vi fick som anställda på Cervera hade möjligheten att gå något som hette Eva College.
En utbildning i deras produkter och de var seriöst med tentor och slut examen, 21prov sammanlagt och jag kan tala om att de har väldigt mycket produkter.
Eva Solo är danskt och jag har alltid tyckt om dansk design och det är så imponerande att se ett företag som verkligen har tänkt till i sin marknadsföring.
För just sådana här "morötter" är ju väldigt bra sätt att få folk att jobba för dem och indirekt åt dem, hur undrar ni?
Jag ska förklara
Tänk dig själv jag erbjuder dig att gå en utbildning i mina produkter på din fritid, du måste lära dig allt om mina produkter material, storlekar,färger, om dem som designat ja allt och du kommer att kunna det i sömnen när du är färdig för du har tragglat som tusan för att klara dig.
Kanske inte så jättelockande...än men så säger jag att för varje prov får du poäng och klarar du slutexamen och alla proven med alla rätt så omvandlas poängen till pengar.
Nu börjar det bli lite intressant eller hur, man måste ju få lön för mödan utöver all kunskap, vi är människor och de flesta fungerar ju som jag själv gör.
Sedan när vi hör summan det handlar om så hajar man till och anmäler sig lite försynt för
man vill ju inte låta för på.
Att du sedan ska handla mina produkter för pengarna struntar du troligtvis i för jobbar du med sådana varor så älskar du dem redan så du blir ju bara så lycklig över det erbjudandet.
Tänk vilken bra säljare du blir när du gjort din utbildning och tänk vad positiv du är till mina produkter för du har ju fått välja jättefina saker som du faktiskt får gratis, det är helt genialt.
Belöningsmetoden fungerar överallt det spelar ingen roll om man är fem, femton eller femtio år och det är så smart synd bara att fler företag inte tänker i dem banorna.

Jag gjorde min utbildning och det var mycket läsande en del prov gjorde jag om 6-12 gånger innan jag klarade dem men jag gjorde det och nu precis var jag och shoppade loss för pengarna jag fått för min utbildning.
Tror nog att jag är en av Sveriges lyckligaste människor just nu för jag älskar ju Eva Solo nu, det gjorde jag inte innan men nu kan jag produkterna jag vet hur de har tänkt när de tagit fram dem varför vissa saker ser ut som de gör.
Jag hade ett par som ville ha lite present tips igår när jag jobbade och jag gick runt, visade dem massor av grejor och när vi kom till Eva Solo hyllorna gick munnen av sig själv, jag kunde ju allt.
Det var så roligt att sälja och berätta om sakerna och innan de gick så sa frun - Jag måste bara tacka för det var hemskt vad duktig du var det var ju riktigt roligt att lyssna på dig. Hon klappade mig på axeln och tackade än en gång för hjälpen köpte sina varor och där stod jag med världens största leende på läpparna.
Eva Solo har lyckats med precis vad de ville att nyttja den personalen som finns och göra dem till sina säljare, för om du går till dig själv.
Vad säljer du? kaffe bryggaren du kan allt om eller den du inte vet ett smack om, jag vet vad jag väljer för att kunna hjälpa kunden så måste man ju ha kunskapen eller hur :)

Så säger det än en gång..
Tänk om vi hade fler företag som tänkte lite längre än näsan räcker som tog hand om sin personal, utbildade dem och belönade dem för bra resultat utan att pressa dem.
För trivs personalen med arbetsmiljön och känner gemenskap och glädje på sitt jobb så jobbar man bättre, har du dessutom en bra lön och kan då och då få belöningar för att man är extra duktig ja då har du ett framgångsrikt företag. Mindre sjukskrivningar och även mindre ruljans på personalen för trivs man så stannar man.

Nu ska jag gå och lägga mig
och fundera och imponeras av smarta människor i världen ;)
Natti friends
/ Ika